vinter, d-vitamin, unikalk, immunforsvar

Har du styr på

D-vitamin til de kolde måneder?

D-vitamin til dit immunforsvar

Fra oktober til april, så vil den manglende solmængde i Danmark resultere i, at en del danskere ikke får tilstrækkeligt med D-vitamin.

D-vitamin er vigtigt, da det bidrager til at vedligeholde normale muskler og knogler, men en anden gavnlig effekt er at det bidrager til immunforsvarets normale funktion. Vi får ca. 80% af vores D-vitamin indtag via solen og det er derfor at D-vitamin kaldes for solskinsvitaminet. De sidste 20% er fra kosten, det kan være fra fed fisk, æg etc.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle danskere over 4 år tager et kosttilskud med 5-10 µg D-vitamin fra oktober til april.

Der gælder dog også følgende anbefalinger helårligt: Fra 70 år og opefter anbefaler Fødevarestyrelsen et dagligt indtag på 20 µg D-vitamin. Gravide, børn og voksne med mørk hud, børn og voksne, som bærer en tildækkende påklædning om sommeren, og personer, som ikke kommer udendørs til daglig, eller som undgår sollys anbefales at tage et tilskud af 10 µg D-vitamin dagligt (KILDE: FØDEVARESTYRELSEN).

Herunder kan du se de UniKalk produkter som udover kalk indeholder 5-10 ug D-vitamin.

unikalk, d-vitamin

Læs mere om D-vitamin

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som indgår i mange processer i kroppen. D-vitamin dannes via sollys eller indtages via kosten. Her kan du læse mere om hvorfor D-vitamin er vigtigt.

Gå til artiklen

Følg med på @unikalk