Uanset alder, og hvor man befinder sig i livet, kan man støde på udfordringer og bump på vejen, der kræver styrke og overskud, og det er derfor vigtigt, at vi husker at passe på os selv og på hinanden, så vi kan forblive de benhårde kvinder, vi er, og kan være.
Du kender dem helt sikkert: Benhårde kvinder, veninder, mødre, bedstemødre og kommende mødre, der alle er benhårde på hver deres helt unikke måde.
Måske er det din seje veninde – hende, der altid klarer hverdagens udfordringer med styrke og et stort, smittende smil. Eller måske er det de mange stærke mødre i din omgangskreds, som jonglerer med både tunge bleer og manglende nattesøvn med uanede mængder af overskud. Måske er det de benhårde bedstemødre med spræl i, der med deres energi og gode humør sætter en stor fed streg under, at alder kun er et tal! Din gravide veninde, der altid stråler af styrke til trods for morgenkvalme og trykkende fødder, eller din benhårde veninde, der til en hver tid står klar til at støtte, når du har allermest brug for det!
Uanset hvad kender du uden tvivl masser af benhårde kvinder, der stråler af overskud, og som overkommer hverdagens små og store udfordringer med bravur. For verden er nemlig fyldt med benhårde kvinder! Og de fortjener den største respekt.
Benhårde kvinder passer på sig selv
En af de ting, der er kendetegnene for de benhårde kvinder, er, at de kan finde ud af at håndtere de ting, der kan være udfordrende i hverdagen, og samtidig sørge for at tage hånd om sig selv og egen sundhed. Hvis man skal holde sig stærk og benhård hele livet igennem, kræver det nemlig forebyggelse. Altså at man mærker godt efter, og at man sørger for at passe på sig selv – hele tiden.

Kalk! Til de benhårde kvinder – hele livet igennem
En af de ting, der er vigtige for alle stærke, benhårde kvinder – uanset alder – er kalk!
De fleste af os ved, at kalk er vigtigt for vores knogler, når vi er børn, og kroppen vokser, men vi glemmer nemt, at kalk faktisk også er utrolig vigtigt, for at vi kan holde os stærke og benhårde hele livet igennem. Vores knoglevæv er nemlig levende, og det udskiftes løbende i løbet af hele livet. Når vi er 25-30 år, er knoglemassen højest, og herefter taber vi langsomt mere knoglemasse, end vi producerer. Udskiftningen af knoglevævet foregår ved, at gammelt knoglevæv nedbrydes, og nyt dannes på samme sted. Efter 25-30-årsalderen mister både mænd og kvinder mellem ½ -1 % knoglevæv om året, og særligt ved menopause mister kvinder endnu mere knoglevæv, og det er derfor vigtigt at huske at få nok kalk i alle livets faser – så vi kan forblive de benhårde kvinder, vi er, hele livet igennem.
Test dit eget kalkindtag eller prøv vores Unikalk produktfinder som en hurtig vejledning.